Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

“Op hotel is verspilling het toverwoord: eenmaal uitgecheckt heb ik alweer honger. Of goesting”

Lotte Debrouwere

“Op hotel is verspilling het toverwoord: eenmaal uitgecheckt heb ik alweer honger. Of goesting”

Ik at net een croissant, een hardgekookt eitje en drie lappen vettige spek. Dat heb je dan als je op hotel zit. Dan vreet je het halve buffet leeg. Vervolgens moefelde ik ook nog abrikozenyoghurt met een arsenaal aan zaden, noten en pitten, waardoor ik nog net niet begin te fluiten. Onder het motto: als dat daar staat, dan moet je dat opeten. Net als een schelletje brie, plakjes zalm en een doosje hagelslag. Dat laatste is zogezegd voor het kind, maar het kind moet zich haasten om ook nog wat te krijgen. Ik gris nog een peperkoek voor onderweg mee. En een banaan. Alsof het coronavirus hier zo toeslaat. Hamsteren Debrouwere, hamsteren. Om klokslag tien uur begint het Hollands personeel te stofzuigen. Zo word je vriendelijk naar buiten geborsteld, terug je kamer in.

Het is een heerlijke schijnwereld, dat hotelwezen. Dan sta je met een volgevreten buik in de badkamer, bekijk je drie verschillende douchekoppen en waag je het er op. Je draait er eentje open. De verkeerde ...