Nieuw seizoen van medische quiz op komst: Geubels zoekt weer dokters in de zaal

Omdat een nieuw seizoen van ‘Taboe’ nog lang op zich laat wachten, maakte Philippe Geubels (38) alvast een tweede reeks van ‘Is er een dokter in de zaal?’. Die is vanaf 5 maart te zien op Eén.

“Hoe noemen ze een dokter die geiten behandelt? Een plastisch chirurg.” Dat en nog veel meer andere ongein komt uit de mond van Philippe Geubels in een nieuw seizoen van Is er een dokter in de zaal?. De medische panelquiz ging vorig jaar in de late lente soms over het miljoen kijkers, en dus kon een tweede seizoen niet uitblijven.

Voor de acht nieuwe afleveringen die vanaf donderdag 5 maart op Eén te zien zijn, worden 32 bekende koppen opgetrommeld. In de eerste aflevering zijn dat Erik Van Looy, Rani De Coninck, Thomas Smith en Joris Hessels. Doorheen de reeks passeren opvallend veel komieken, zoals Alex Agnew, Jens Dendoncker, Soe Nsuki, William Boeva, Lukas Lelie en Jacques Vermeire. Twee panelleden hebben de Nederlandse nationaliteit: Jan Jaap van der Wal en Jandino Asporaat. Ook pianist/componist Jef Neve, ex-atlete Elodie Ouedraogo en musicalacteur Jelle Cleymans maken hun opwachting.

Net zoals vorig seizoen is Sofie Lemmens (36) dokter van wacht. Zij waakt erover dat er correcte informatie wordt meegegeven en dat fabeltjes worden weerlegd. Dokter Lemmens studeerde af als huisarts in 2012 en combineert haar huisartsenpraktijk in Hove met een functie in Mortsel als zaalarts op de afdeling psychogeriatrie, waar ouderen met psychiatrische problemen behandeld worden.

‘Is er een dokter in de zaal?’ is vanaf volgende week donderdag te zien op Eén.

Door tove