Kortrijk beboet met 3.000 euro voor bier op Hoedt, ook Gent krijgt boete voor brandje in Mechelen

Bron © BELGA

Foto: VDB

De bierdouche waarop Wesley Hoedt door enkele Kortrijkse supporters werd getrakteerd in de return van de halve finales van de Beker van België, levert KV Kortrijk een boete van 3.000 euro op. Ook Gent krijgt een boete van de Geschillencommissie.

Halverwege de tweede helft moest Antwerp-verdediger Hoedt geblesseerd naar de kant. De Nederlander moest via de spionkop in het Kortrijkse Goldensporenstadion van het veld naar de neutrale zone wandelen. Enkele heethoofden trakteerden Hoedt op een aantal bierdouches. De verdediger van de Great Old bleef stoïcijns kalm. Antwerp schakelde KVK uit in de halve finales na een 0-1 overwinning in de terugmatch.

Drie weken later krijgen de Kerels de rekening gepresenteerd. Manager Matthias Leterme riep twee verzachtende omstandigheden in. Zo zou de match volgens de Kortrijkzanen niet zijn beïnvloed door het incident en had KVK op voorhand gewaarschuwd dat dit zou kunnen gebeuren als een speler het terrein zou verlaten via de harde kern. Ref Laforge liet zich door die waarschuwing evenwel niet van de wijs brengen.

De Geschillencommissie had geen oor naar de argumenten van KV Kortrijk en bevestigde de vordering van het Bondsparket: 3.000 euro boete. “Dat Laforge het verzoek niet inwilligde, valt te betreuren. Maar een scheidsrechter oordeelt soeverein en moet zich de regels niet laten dicteren door het wangedrag van supporters.”

AA Gent moet 2.500 euro boete betalen voor brandje in Mechelen

AA Gent moet een boete van 2.500 euro betalen voor het gebruik van pyrotechnische middelen door eigen supporters op bezoek bij KV Mechelen begin februari.

Voor aftrap gooiden supporters van de Buffalo’s heel wat vuurpijlen op het veld. Ook in het bezoekersvak van het AFAS-stadion brandde een flink vuurtje door allerlei pyrotechnisch materiaal. Gezien de nultolerantie omtrent pyrotechniek in de tribunes eiste het Bondsparket een boete van 3.500 euro.

“Maar de verdediging legt stukken voor waaruit blijkt dat er ernstige pogingen worden ondernomen om dit ontoelaatbaar gedrag te bannen. Dat kunnen we enkel toejuichen”, aldus de Geschillencommissie, die het bij een boete van 2.500 euro hield.

  • Meer voetbal