Open oorlog tussen N-VA en Open VLD op sociale media

© Photo News

De vete tussen N-VA en Open VLD is nog lang niet van de baan omdat Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten ermee ophoudt. Als afscheid stuurde het officiële N-VA-kanaal op Twitter een filmpje de wereld in. Daarin zetten ze haar Belgicistische uitspraken op Terzake van deze week af tegen haar pleidooi voor confederalisme van haar beginjaren.

agy

“Wie privileges waardeert boven principes verliest beide snel”, is de begeleidende tekst, vrij naar de Amerikaans president Dwight Eisenhower.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waarop Open VLD zelf een filmpje in elkaar bokste. “Wij beantwoorden de charge van N-VA met Abraham Lincoln. De waarheid is het beste verweer tegen laster.” De liberalen monteren uitspraken van N-VA tegenover hoe de zaken achteraf gelopen zijn. Met “Stop asielfraude” uit een campagnebeeld naast Melikan Kucam van het visa-schandaal, en N-VA-voorzitter Bart De Wever die zich kandidaat stelt om Vlaams minister-president te worden naast een artikel van Jan Jambon die de job uiteindelijk krijgt. Die laatste zal zijn werk hebben om de plooien in zijn regering glad te strijken. Nog eens.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten