FBI doet inval bij modebedrijf Nygard in misbruikzaak

Bron © BELGA

Foto: AP

De FBI en de politie van New York hebben een inval gedaan bij het modeconcern Nygard. Dat heeft volgens bronnen van de Amerikaanse krant The New York Times te maken met een onderzoek naar mensensmokkel en seksueel misbruik.

Tien vrouwen hebben topman Peter Nygard (78) deze maand aangeklaagd wegens seksueel misbruik. Ze zeggen dat hij zijn bedrijf Nygard International en medewerkers heeft ingezet om jonge meisjes voor hem te regelen. Sommige van de slachtoffers zouden maar 14 of 15 jaar oud zijn geweest.

Bahama’s

De krant schrijft dat veel van de vrouwen vertellen dat ze zijn verkracht tijdens feesten op het weelderige landgoed van Nygard op de Bahama’s. Nygard spreekt dat tegen en zegt dat zijn steenrijke buurman op de Bahama’s, miljardair Louis Bacon, achter de beschuldigingen zit. Die zou privédetectives op hem hebben afgestuurd.

De autoriteiten hebben volgens de krant gesproken met meerdere vrouwen die de rechtszaak hebben aangespannen. De FBI heeft in het verleden ook al onderzoek gedaan naar Nygard, maar dat leidde toen niet tot een strafvervolging.