Tractor verliest berg kleigrond in Kortemark: weg over meer dan kilometer besmeurd

Kortemark -

De brandweer van Kortemark was woensdag een ganse voormiddag in de weer om een zwaar bevuilde rijbaan die besmeurd was met kleigrond vrij te maken.

Een loonwerker verloor er in de vroege ochtend heel wat kleigrond nadat bleek dat de laadklep van de aanhangwagen achter een tractor losgekomen was. De Koutermolenstraat was daardoor over een afstand van een kilometer besmeurd met kleigrond. Vooral ter hoogte van de Sneppestraat, waar de tractor stopte, lag een berg zware kleigrond.

De loonwerker trommelde zelf een bulldozer op om alle aarde weg te scheppen maar door de felle regen veranderde de achtergebleven laag snel in modder, wat voor een gevaarlijke toestand zorgde. Daardoor belde iemand ook de brandweer op om de weg schoon te spuiten. Toen de brandweer aankwam hielpen de loonwerkers nog heel even maar reden daarna met de tractor en de bulldozer weg, zonder hun gegevens achter te laten en nog voor de komst van de politie. Of ze zo wilden ontsnappen aan de factuur van de brandweer voor de opruimwerken is niet duidelijk.

De politiepatrouille kon de tractor en de bulldozer echter enkele kilometers verderop aantreffen langs de Staatsbaan in Handzame. Daar stonden ze langs de kant van de weg om de tractor te herstellen. De politie noteerde er hun gegevens. Intussen was ook iemand van het loonwerkersbedrijf naar de Koutermolenstraat gepasseerd om er de gegevens over te maken. De brandweer kan zo de factuur voor de urenlange opruimwerken over te maken.

Er moest meermaals om extra water gereden worden om de weg helemaal schoon te krijgen. Daardoor werd de Koutermolenstraat ook gedeeltelijk afgesloten voor het verkeer.

Tractor verliest berg kleigrond in Kortemark: weg over meer dan kilometer besmeurd
Foto: JHM
Tractor verliest berg kleigrond in Kortemark: weg over meer dan kilometer besmeurd
Foto: JHM
Door JHM, tica