Acht jaar cel voor verkrachter die slachtoffer in haar eigen woning hele nacht verkrachtte: “Tussendoor snoof hij cocaïne”

Themabeeld Foto: Shutterstock

Roeselare -

Zeven jaar geleden werd een vrouw in haar eigen woning in Roeselare een hele nacht verkracht door een gemaskerde, gewapende man. Bij thuiskomst had de dader haar met geweld naar binnen geduwd om haar dan in haar slaapkamer tot vier keer toe te verkrachten. Tussendoor snoof hij cocaïne. De dader is nu veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht jaar.

Op 7 augustus 2013 werd de toen 46-jarige vrouw in haar woning pal in het centrum van Roeselare aangevallen. Bij thuiskomst kreeg ze een wapen in haar rug geduwd en zo naar binnen gedwongen. Ze werd de trap opgesleurd en op het bed gesmeten. “Mijn cliënte is op een gruwelijke wijze verkracht, niet één keer maar vier keer. Tussendoor snoof hij cocaïne en daarna sloeg hij opnieuw toe. Mijn cliënte heeft gesmeekt om ermee te stoppen, ze heeft geprobeerd te vluchten, maar ze zat gevangen in haar eigen huis. Pas ’s morgens heeft hij de woning verlaten.”

Het slachtoffer belde naar de assistente van het OCMW en die verwittigde de hulpdiensten. “Een dokter stelde vast dat de vrouw brutaal was verkracht, ze had tal van krabwonden, blauwe plekken en andere wonden overal op haar lichaam”, zei de procureur, die een celstraf van vijf jaar vorderde.

De aanvaller droeg een kous over zijn hoofd dus kon het slachtoffer hem niet identificeren. Er waren wel DNA-sporen en die kwamen overeen met beklaagde Arrahmouni O. Een man die twintig jaar jonger is dan het slachtoffer en in Spanje een gevangenisstraf uitzit, ook voor verkrachting.

Zeven jaar na de feiten draagt het slachtoffer nog steeds de gevolgen. “Mijn cliënte is moeten verhuizen omdat ze niet meer in haar eigen huis kon blijven. En ook nu in haar nieuwe woning voelt ze zich niet veilig. Ze neemt tot op de dag van vandaag nog medicatie voor angststoornissen en depressieve stemmingen”, aldus haar advocate.

Na het proces sprak de rechter meteen het vonnis uit. O. werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van acht jaar en is ook voor tien jaar zijn burgerrechten kwijt. Op vraag van het openbaar ministerie beval de rechter de onmiddellijke aanhouding. “Omdat er gevaar is dat de man zich zal onttrekken aan zijn straf en er ook gevaar is voor recidive.”

Aan het slachtoffer werd een schadevergoeding van 5.000 euro toegekend.

Door eva
AANGERADEN
Meest recent