Organisatie Olympische Spelen herhaalt: “Afgelasting ligt niet op tafel”

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De organisatoren van de Olympische Spelen in Tokio hebben woensdag opnieuw benadrukt dat een afgelasting van het evenement vandaag geen optie is. Door de verdere verspreiding van het coronavirus klinkt die vraag steeds luider.

“Wij denken daar niet aan en hebben er evenmin over horen spreken. De vraag is door ons gesteld en men heeft ons geantwoord dat zo’n project (een afgelasting, red) niet bestaat”, zei het hoofd van het organisatiecomité, Toshiro Muto, woensdag tijdens een persmoment.

In Japan zijn inmiddels heel wat sportwedstrijden, onder meer in het voetbal, afgelast en mogelijk volgen er nog meer. Premier Shinzo Abe riep alvast op de komende twee weken alle grote samenkomsten af te gelasten om zo de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

De Spelen staan geprogrammeerd van 24 juli tot 9 augustus. De traditionele olympische fakkeltocht begint op 26 maart in Fukushima en moet het hele land doorkruisen. Ook daar wordt (althans voorlopig) niet aan een afgelasting gedacht. “We gaan wel bekijken of we de schaal moeten verkleinen, opdat het virus niet verder wordt verspreid”, aldus nog Muto.

Door Maarten Delvaux
Meest recent