Bierdouche voor Nouri (Roeselare) kost Beerschot 3.000 euro boete

Bron © BELGA

Foto: BELGA

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 3.000 euro opgelegd aan Beerschot, omdat supporters van de Ratten op bezoek bij Roeselare bierbekers gooiden richting doelpuntenmaker Amir Nouri.

In de 54e minuut trapte de winger van Roeselare de gelijkmaker binnen. Nouri vierde zijn doelpunt voor het bezoekersvak op Schiervelde nogal uitbundig, en werd door Beerschot-fans op een bierdouche getrakteerd. Er vielen bekers op het veld en in de neutrale zone. De ref riep beide kapiteins bij zich en liet de stadionomroeper een boodschap verspreiden om de gemoederen te bedaren.

Het Bondsparket vervolgde de Ratten op basis van de rapporten van de match delegate en scheidsrechter Ruperti en eiste een boete van 2.500 euro. Beerschot erkent de problematiek, en benadrukte dinsdag voor de Geschillencommissie heel wat maatregelen te nemen om dergelijke incidenten te vermijden.

“Maar ondanks de beweerde maatregelen, blijven de supporters van Beerschot zeer hardleers. Dat blijkt uit de antecedenten inzake het gebruik van pyrotechnisch materiaal en het gooien van projectielen. Het past dan ook de club navenant te sanctioneren”, schrijft de Geschillencommissie in zijn vonnis. Beerschot wordt opgezadeld met een boete van 3.000 euro, hoger dus dan de vordering van het Bondsparket.

Door Maarten Delvaux
  • Meer voetbal