Kopman Niki Terpstra krijgt Dries Van Gestel in steun bij Total-Direct Energie, BORA-hansgrohe verkent met klein groepje

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Niki Terpstra, in 2015 tweede in de Belgische openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad na de Brit Ian Stannard, is de kopman bij het Franse team waarin ook Dries Van Gestel aan de start zal verschijnen.

“Voor mij is het na 2018 mijn tweede deelname in de Omloop Het Nieuwsblad”, legt Van Gestel uit. “Wat onze juiste ploegtactiek is, zal later op de week uit de doeken gedaan worden maar voor mij zal er zeker een dienende rol weggelegd zijn. Feit is dat de ploegleiding zal hameren op een sterke collectieve prestatie. De weersomstandigheden voorspellen niet veel goeds voor de openingsklassieker, die ik steevast omschrijf als een soort van eerste schooldag. Ik ben het parcours twee weken geleden al eens gaan verkennen met de wagen. Morgen doen we dat normaal gezien van op de fiets. Het gevoel met de kasseien nog eens opschroeven en dan is het uitkijken naar zaterdag.”

De selectie: Niki Terpstra (Ned), Dries Van Gestel, Damien Gaudin (Fra), Morrezo Manzin (Fra), Adrien Petit (Fra), Geoffrey Soupe (Fra) en Anthony Turgis (Fra).

Kopman Niki Terpstra krijgt Dries Van Gestel in steun bij Total-Direct Energie, BORA-hansgrohe verkent met klein groepje
In 2015 stond Terpstra op het podium naast winnaar Stannard en Boonen Foto: BELGA

Kleine delegatie van Bora-Hansgrohe verkende Omloop

Sportdirecteur Jean-Pierre Heynderickx trok woensdag met drie renners op pad voor de verkenning van de Belgische openingsklassieker, de Omloop Het Nieuwsblad. De renners van Bora-Hansgrohe maalden, ondanks de mindere weersomstandigheden, toch 90 kilometer af. Donderdag gaat het team opnieuw op verkenning. Dan neemt men het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne, het tweede luik van het Belgische openingsweekend dat zondag volgt, onder de loep.

“We zijn aan onze verkenningstocht begonnen in Gavere, dus voor de beklimming van de Katteberg de derde helling van de Omloop Het Nieuwsblad. Martin Laas, Lukas Pöstlberger en Andreas Schillinger tekenden present voor deze tocht. We reden zo’n 90 kilometer van het parcours af en hielden het in Deftinge voor bekeken. Zo werden onder andere de Haaghoek en een negental hellingen aangedaan. Morgen/donderdag ga ik met dezelfde renners het parcours van Kuurne-Brussel-Kuurne verkennen. Die wedstrijd kreeg een totaal vernieuwde finale”, meldt Jean-Pierre Heynderickx.

Kopman Niki Terpstra krijgt Dries Van Gestel in steun bij Total-Direct Energie, BORA-hansgrohe verkent met klein groepje
Jean - Pierre Drucker lijkt een iets meer beschermende rol te krijgen bij afwezigheid van Peter Sagan Foto: Photo News

Bij Bora-Hangrohe starten ze zaterdag, in afwezigheid van Peter Sagan, zonder een echt vooruitgeschoven kopman.

“Jean-Pierre Drucker krijgt misschien een iets meer beschermde rol maar eigenlijk starten we met zeven renners die allen hun kans mogen gaan. Wij gaan onze wedstrijd afstellen op de Belgische ploegen die aan de start verschijnen. Aan hen zal alle druk toebedeeld worden, logisch als je in eigen land koerst. Wij hoeven de wedstrijd alvast niet te maken en die strategie zullen nog wel enkele andere teams volgen”, denkt Jean-Pierre Heynderickx.

De selectie: Erik Baska (Slk), Jean-Pierre Drucker (Lux), Patrick Gamper (Oos), Martijn Laas (Est), Lukas Pöstlberger (Oos), Ide Schelling (Ned) en Andreas Schillinger (Dui)