De diadeem is terug, maar dan omgekeerd

Prada / Chanel

Prada / Chanel

Een diadeem was een populair haaraccessoire in de jaren 80 en 90. Nu kun je het item opnieuw toevoegen aan je collectie. Hoe breder, hoe hipper: deze modehuizen tonen het goede voorbeeld.

vwh

Miuccia Prada, de ontwerpster die binnenkort in zee gaat met onze landgenoot Raf Simons, presenteerde in haar lentecollectie voor 2019 al opvallende diademen. Deze waren heel breed en ook nog eens in een opvallende kleur en materiaal - een groot contrast bij de fijne exemplaren met glimmende versiering - en perfect om een platte coupe een kunstige toets mee te geven.

In december kwam het Franse modehuis Chanel ook met de accessoires op de proppen. Model Kaia Kerber mocht tijdens de Metiers D’arts in december defileren met een dikke creatie in zwart fluweel. Van ver leek het er zelfs op dat ze een hoedje droeg in plaats van een haaraccessoire.

Omgekeerd

Diademen, waar Kate Middleton trouwens fan van is, blijven het hele jaar door in de mode. Dat blijkt onder meer uit de meest recente show van het Italiaanse modehuis Fendi. Daarin doken opvallende ontwerpen op. Ze zijn breed, plat en werden niet op een klassieke manier gedragen om de haren naar achter te begeleiden.

Het label ziet het - letterlijk - omgekeerd en stuurde modellen met lederen en satijnen accessoires op het achterhoofd de catwalk op. Ideaal om een opsteekkapsel te ondersteunen, zo lijkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook