Wegen en Verkeer waarschuwt: “Opgelet voor gladheid en bij hevige sneeuw zullen niet alle wegen meteen vrij zijn”

Foto: BELGAIMAGE

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil woensdag automobilisten opnieuw waarschuwen voor gladheid op de baan. “Vanaf vanavond tot en met morgenochtend is er kans dat er tijdelijk wat sneeuw blijft liggen op de wegen”, klinkt het. Indien het hevig gaat sneeuwen, mogen weggebruikers er niet vanuit gaan dat alle wegen onmiddellijk vrijgemaakt zullen worden.

Het agentschap houdt naar eigen zeggen de weersvoorspellingen in de gaten en zal “zoveel als mogelijk preventief strooien”. Sowieso moeten automobilisten waakzaam zijn voor gladde wegen gezien “bij winterse neerslag (...) het preventief gestrooid strooizout kan wegspoelen”.

“Maatregelen nemen waar nodig”

“Het Agentschap Wegen en Verkeer volgt de toestand op de wegen nauwgezet op en zal maatregelen nemen waar nodig. Maar bij sneeuwval is het niet evident om de rijbaan snel weer sneeuwvrij te houden of te krijgen. Dat hebben we woensdagochtend al mogen vaststellen.”

Weggebruikers wordt gevraagd voorzichtig te zijn en zeker het rijgedrag aan te passen wanneer ze in een winterse bui terechtkomen. Voldoende afstand houden en een aangepaste snelheid zijn de belangrijkste adviezen

bekijk ook

Hoe maak je jouw wagen klaar voor de winter?

Hoe rijd je vlot op gladde wegen?

Explainer - Hoe ontstaat sneeuw?

Door red
AANGERADEN
Meest recent