Star Wars-regisseur onthult: Apple laat niet toe dat ‘slechteriken’ in films iPhones gebruiken

Bron © Gizmodo

Foto: Avalon.red

Apple laat niet toe dat ‘slechteriken’ in films iPhones of andere Apple-producten gebruiken. Dat heeft regisseur Rian Johnson, onder meer bekend van Star wars episode VIII: the last jedi, gezegd aan Vanity Fair.

Johnson deed de uitspraak in Notes on a scene. Dat is een YouTube-serie van het magazine Vanity Fair waarin acteurs en regisseurs een scene uit een film analyseren en (veelal) leuke weetjes delen met de kijkers.

Star Wars-regisseur onthult: Apple laat niet toe dat ‘slechteriken’ in films iPhones gebruiken
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

In de video dissecteert Johnson een scene uit zijn meest recente werk, de misdaadfilm Knives out (2019). “Ik weet niet of ik dit mag zeggen, het is niet lasterlijk ofzo, maar ik ga hiermee in de problemen komen”, zegt Johnson terwijl hij een shot bekijkt waar een personage een iPhone vast heeft. “Elke filmmakers wiens bad guy een geheim moest blijven, gaat me nu willen vermoorden (lacht).”

Volgens Johnson maakt de iPhone duidelijk dat het personage (niet afgebeeld om spoilers te vermijden) geen slechterik kan zijn. Blijkbaar laat computergigant Apple niet toe dat slechteriken/antagonisten in films en series hun producten gebruiken. Het is publiek geheim onder regisseurs dat personages met iPhones géén slechterik kunnen zijn.

Niet verwonderlijk, zegt technologiewebsite Gizmodo. In de richtlijnen die Apple hanteert voor ‘derde partijen en gebruik van Apple-hardware in media’, staat te lezen dat Apple-producten enkel afgebeeld mogen worden “in een context die goed afstraalt op het Apple-product en Apple Inc”.

Johnson noteert nog dat dit weetje een berg spoilers met zich meebrengt: lijkt een personage geen kwaadaardige bedoelingen te hebben en gebruikt hij/zij een iPhone? Dan kan je ervan uitgaan dat er geen plottwists zitten aan te komen. Het is écht een goed personage, niet stiekem de slechterik. Heeft dat personage een Android, dan moet je je zorgen maken.

Let op: onderstaande video bevat spoilers voor Knives out.

Door adm