Meisje (6) barst in tranen uit wanneer politie haar arresteert op school: “Alsjeblieft, geef me een tweede kans!”

Bron © Guardian, Daily Mail

In de Amerikaanse stad Orlando heeft de politie een meisje van zes jaar genaamd Kaia meegenomen nadat ze zich had misdragen op school. Een zeer traumatische ervaring voor de leerlinge, die uiteindelijk heeft geleid tot het ontslag van een betrokken agent.

Het incident dateert van september vorig jaar, maar nu pas werden de beelden van de arrestatie vrijgegeven. Kaia was zodanig agressief op school dat ze zelfs het schoolpersoneel schopte en sloeg. Haar leerkracht zag geen andere optie dan de politie in te schakelen. “Waarvoor dienen deze?”, vroeg het meisje toen ze de kabelbinders in de gaten kreeg. “Die zijn voor jou”, reageerde de politie. Kort nadien werd ze gearresteerd en barstte ze in tranen uit. “Help me! Geef me alsjeblieft een tweede kans!”

De zesjarige werd vervolgens meegenomen naar een jeugdinrichting om vingerafdrukken te laten nemen. Een straf kreeg ze niet. Voor de betrokken agenten van het Orlando Police Department waren er zwaardere gevolgen. Eén van hen werd ontslagen nadat uit intern onderzoek bleek dat ze geen toestemming hadden van een leidinggevende om het meisje te arresteren. “Als grootvader van drie kinderen jonger dan elf jaar, kan ik me inbeelden hoe traumatisch dit voor iedereen moet geweest zijn”, aldus politiechef Orlando Rolon.”

Diezelfde dag werd op de school ook een andere leerling meegenomen voor een ongerelateerd incident. De grootmoeder van Kaia hoopt alvast op een wetswijziging waardoor de politie kinderen jonger dan twaalf jaar niet kan arresteren.

bekijk ook

Controversiële arrestatie: agent laat politiehond toch nog aanvallen nadat verdachte zich wilde overgeven

Hardhandige arrestatie van tiener op wekelijkse markt veroorzaakt ophef op sociale media

Peuter (2) geeft zich over aan politie wanneer papa wordt gearresteerd: “Hij richt het wapen op de baby!”

Door kmlo