Twee primeurs in ‘Vandaag over een jaar’: voor het eerst vanuit de gevangenis én in pilotenpak

Azzeddines grootste wens: piloot worden. Hij wil zijn droom waarmaken in de laatste ‘Vandaag over een jaar’.

Azzeddines grootste wens: piloot worden. Hij wil zijn droom waarmaken in de laatste ‘Vandaag over een jaar’. © Eén

Piloot worden van een Boeing 737? De laatste uitdaging in ‘Vandaag over een jaar’ wordt niet de gemakkelijkste. Voor het eerst verlaat presentatrice Cath Luyten ook de studio, omdat één van haar gasten in de cel zit.

tove

Nog vier mensen komen Cath Luyten vanavond vertellen dat ze ten laatste over twaalf maanden iets bijzonders willen hebben gerealiseerd. De 25-jarige Azzeddine uit Sint-Niklaas wil bijvoorbeeld piloot worden van een Boeing 737. Daar droomt hij al van sinds hij als kind voor het eerst met z’n ouders het vliegtuig had genomen. In zijn tienerjaren ging Azzeddine al cargovliegtuigen laden en lossen op de luchthaven. Zo verdiende hij geld voor zijn opleiding én was hij dicht bij de vliegtuigen.

Bij de eerste tv-opname in 2018 had Azzeddine al een pilotenbrevet op zak voor kleine, tweemotorige toestellen en stond hij op het punt om de grote, laatste stap te nemen. Hij begon aan een zware opleiding om met een Boeing 737 te kunnen vliegen. “Als ik dit niet kan bereiken, dan hoeft het voor mij niet. Ik zie mezelf niks anders doen.” Maar Azzeddine kan straks met een glimlach – en strak in een pilotenpak – door de andere deur komen. Het is meteen duidelijk dat hij zijn doel heeft bereikt. Zijn allereerste vlucht met passagiers was een adrenalinekick die met niets te vergelijken viel. Een jaar na zijn passage bij Cath heeft hij er al een honderdtal vluchten op zitten.

Nog in deze aflevering wil rolstoelgebruiker Wim (40, Gent) leren zwemmen en 1.500 meter kunnen afleggen. Dieter (30, Koekelare) zit in de gevangenis en wil vervroegd vrijkomen. En Jonathan (35) en Sven (35) willen samen een kindje adopteren.

Vandaag over een jaar, Eén, 20.40 uur

Aangeboden door onze partners

Lees ook