Van een Playstation-microfoon in een schuurtje naar de Lotto Arena: rapper Snelle heeft een boodschap, en die is razend populair bij kinderen

Foto: Foto: Marcel Krijgsman / Hollandse Hoogte

Rapper Snelle komt op 14 november naar de Lotto Arena. Nieuws dat op gejuich wordt onthaald van zijn jonge fans, die hits als ‘Reünie’, ‘Smoorverliefd’ en ‘Lippenstift’ al grijs hebben gedraaid. Nu is de Nederlander ook klaar om grote zalen te vullen in Vlaanderen. Maar wat is het geheim van zijn succes?

Zonder jou was er geen muziek, dus het geeft nu niet / Ja, natuurlijk ben je bang voor de reünie… Velen zullen die hit, waarmee Lars Bos (24) – alias Snelle– bij ons doorbrak probleemloos kunnen mee neuriën. In het nummer rekent de Nederlander op een positieve manier af met diegenen die hem vroeger gepest hebben. Snelle werd immers geboren met een hazenlip. “Ik kreeg te horen dat ik met dit liedje een boodschap heb overgebracht, die men al jaren probeert over te brengen”, zegt hij zelf. “Nu komt het ineens wél bij de kinderen binnen.”

En een boodschap overbrengen, dat is essentieel voor de rapper. Hij doet het ook in de videoclip van zijn laatste nummer, Smoorverliefd. Gsm’en op de fiets is gevaarlijk, zo maakt hij duidelijk. “De clip vertelt het liefdesverhaal van twee smoorverliefde tieners van 15 of 16 jaar”, vertelde Snelle eerder op Studio Brussel. “Een heel herkenbaar verhaal, voor iedereen. Alleen loopt het niet zo goed af, net door die mobiele telefoon.”

De video haalde al meer dan 7 miljoen kijkers.

Klaar voor Vlaamse verovering

Snelle stond in ons land met drie nummers tegelijk in de Ultratop 50. En nu lijkt hij ook hier klaar voor het grotere werk. Op 14 november mag hij de Lotto Arena vullen. Een enorme evolutie als je weet waar het allemaal begon. Als kind maakte hij zijn eerste nummers immers met een Playstation-microfoon en een oude computer in het schuurtje van zijn moeder. Het gaf blijk van een ruw talent, dat gepolijst werd tijdens een opleiding tot rapper aan de Herman Brood Academie. Hij kreeg er onder meer les van Jebroer, bekend van Kind van de duivel. Benieuwd of hij hier deze zomer straks ook net als in Nederland mag aantreden op de belangrijkste festivals en net als leraar Jebroer écht kan doorbreken in Vlaanderen.

Door Charlotte Allefs