Werknemer schiet vijf collega’s neer in Amerikaanse brouwerij

Bron © BELGA./CNN

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Milwaukee in de staat Wisconsin zijn zes doden gevallen, ook de schutter zou omgekomen zijn. Het incident vond plaats in een bierbrouwerij.

“Een vreselijke moordenaar opende het vuur in de brouwerij Molson Coors. Daarbij kwamen vijf mensen om het leven en anderen raakten gewond”, verklaarde Amerikaans president Donald Trump op een persconferentie in het Witte Huis. De schutter kwam ook om, hij beroofde zichzelf van het leven.

De schutter is een 51-jarige werknemer van de brouwerij. Woensdagnamiddag rond twee uur lokale tijd kreeg de politie berichten dat er geschoten werd op de site waar zo’n duizend mensen werken. Geen tien minuten later kregen alle werknemers een sms die hen moest waarschuwen voor de schutter.

Hulpdiensten snelden ter plaatse en medewerkers sloten zich op in lokalen in het gebouw. Woensdagavond was de balans zwaar: de man had vijf doden gemaakt en ook zichzelf van het leven beroofd. Waarom de schutter het vuur opende, is nog onduidelijk. Volgens lokale media zou hij ontslagen zijn, waarop hij naar een vuurwapen greep.

Werknemer schiet vijf collega’s neer in Amerikaanse brouwerij
Foto: VIA REUTERS
AANGERADEN