Jelle Wallays mist Omloop Het Nieuwsblad, Edward Theuns onzeker

Jelle Wallays kan zaterdag niet starten in de Omloop Het Nieuwsblad. De West-Vlaming van Lotto-Soudal kon dit seizoen door een knieblessure nog geen enkele koers rijden. Edward Theuns is nog een twijfelgeval. Na verder onderzoek bleek dat hij vrijdag in de Ronde van de Algarve zijn duim heeft gebroken. Hij kon woensdag niet verkennen met zijn ploegmaats van Trek-Segafredo.

Bram Vandecapelle

“Een scheurtje in de pees van zijn quadriceps.” Zo omschrijft ploegdokter Maarten Meirhaeghe de knieblessure van Jelle Wallays. Eind januari stootte de 30-jarige West-Vlaming zijn knie tegen zijn stuur en sindsdien raakte hij op de sukkel. “Het is een vervelende blessure, want de enige remedie is rusten. Zo’n scheurtje in een pees geneest ook trager dan een spierscheur. Jelle kan wel rustig fietsen, maar echt voluit trainen zit er nog niet in.”

Door zijn blessure moest Wallays verstek geven voor de Ronde Van De Algarve en ook De Omloop Het Nieuwsblad komt te vroeg. Hij wordt vervangen door Jonathan Dibben. Bij Lotto-Soudal hopen ze Wallays nog klaar te krijgen tegen de E3 Harelbeke, maar volgens Meirhaeghe is de kans slechts fiftyfifty dat hij dit voorjaar nog wedstrijdfit geraakt. Een tegenvaller voor Wallays, die vorig jaar ook al de klassiekers miste na een zware val in de Ronde van San Juan.

Bij Trek-Segafredo is Edward Theuns nog onzeker na zijn val in de Ronde van de Algarve. “Dinsdag moest ik na twee uur trainen, terugkeren van de pijn. Uit onderzoek blijkt dat het bovenste kootje van mijn rechterduim is gebroken en ook mijn linkerknie staat nog steeds dik. Daarom dat ik woensdag niet aanwezig was tijdens de verkenning met de ploeg. Ik hoop donderdag wel nog eens te kunnen testen om zo zaterdag toch aan de start te staan”, aldus Theuns.

Bekijk hier het parcours:

LEES OOK

Nu in het nieuws