Amper tien dagen uit de gevangenis en inbreker ‘hervalt’ alweer

Bron © BELGA
Drogenbos -

Een 27-jarige man is donderdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden omdat hij een inbraak had gepleegd in Drogenbos. Het was voor de man niet zijn eerste veroordeling, aangezien de inbraak plaatsvond enkele dagen nadat hij vrijgekomen was uit de gevangenis. De twintiger ontkende elke betrokkenheid bij de feiten maar de rechtbank vond zijn verhaal niet geloofwaardig.

De inbraak vond plaats in de nacht van 17 op 18 april 2018 en de dader ging er vandoor met een aanzienlijke buit. Zo stal hij werkmateriaal, twee computers, een laptop, twee tablets, juwelen en parfum.

Ter plekke vond de politie een handschoen en een uitgedoofde sigaret. Beiden werden onderzocht op DNA en dat leidde tot de identificatie van een verdachte. Dat bleek allesbehalve een onbekende. De man was al tweemaal veroordeeld voor inbraken en zat daarvoor van 4 december 2017 tot 6 april 2018 in de gevangenis.

Het parket tilde er dan ook zwaar aan dat hij nauwelijks tien dagen na zijn vrijlating alweer nieuwe feiten had gepleegd. Zelf ontkende de twintiger dat hij de diefstal had gepleegd, al betwistte hij niet dat hij mogelijks voet had gezet in de betrokken woning.

“In die periode had ik geen onderdak en probeerde ik een slaapplaats te vinden”, verklaarde hij. “Soms ging ik daarbij een woning binnen als ik dacht dat die leegstond.”

De rechtbank hechtte weinig geloof aan dat verhaal en veroordeelde de man tot 30 maanden gevangenisstraf.

AANGERADEN
Meest recent