Mathieu van der Poel past voor de Omloop

Mathieu van der Poel zal niet aan de start van de openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad verschijnen. De Nederlandse kopman van Alpecin - Fenix heeft te kampen met een griep en hoge koorts. Ook ploegmaats Sacha Modolo en Oscar Riesebeek moeten verstek geven zaterdag.

LEES OOK. De Grote Wielerenquête: Belgische ploegleiders voorspellen het wielerjaar 2020

Volgens het persbericht van zijn ploeg Alpecin - Fenix is het nog niet duidelijk hoe lang Mathieu van der Poel aan de kant zal staan. De geplande verkenning van maandag voor de Ronde van Vlaanderen komt mogelijk ook in het gedrang.

Manager Philip Roodhooft: “Jammer voor Mathieu en voor elke wielerliefhebber”

“Mathieu had na de Ronde van de Algarve al een lichte verkoudheid. Niet erg, dachten we. Quasi elke renner heeft in deze periode van het jaar wel last van een hoestje. Woensdagavond maakte Mathieu echter koorts aan. Na een bezoek van de dokter blijkt dat hij echt ziek is en vinden we het niet opportuun om te starten in de Omloop Het Nieuwsblad. Het is jammer want Mathieu, wij en ik denk elke wielerliefhebber had uitgekeken naar zijn debuut in de Omloop Het Nieuwsblad. Zeker omdat Mathieu in de Algarve al beter reed dan we hadden verwacht. Gelukkig komen er nog veel andere koersen aan. We hopen vooral dat Mathieu snel hersteld zal zijn zodat we aan zijn verder programma geen wijzigingen moeten aanbrengen”, aldus Philip Roodhooft, algemeen manager van Alpecin-Fenix. Ook Sacha Modolo is ziek, bij Oscar Riesebeek gaat het om een blessure.

Mathieu van der Poel past voor de Omloop
Mathieu van der Poel zal het startblad niet ondertekenen zaterdag Foto: Photo News

In de selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad wordt hij vervangen door Floris De Tier. Dries De Bondt zal Sacha Modolo vervangen in Kuurne-Brussel-Kuurne zondag. Roy Jans neemt de plek in van Oscar Riesebeek.

Selectie Omloop: Floris De Tier - Petr Vakoc (Tsj) - Dries De Bondt - Kristian Sbaragli (Ita) - Senne Leysen - Otto Vergaerde - Scott Thwaites (GBr)

Selectie Kuurne: Tim Merlier - Jonas Rickaert - Dries De Bondt - Kristian Sbaragli (Ita) - Roy Jans - Otto Vergaerde - Alexander Krieger (Dui)

Ook Stijn Vandenbergh mist de Omloop

Naast Mathieu van der Poel moet ook onze landgenoot Stijn Vandenbergh passen voor de Omloop. De ploegmaat van Oliver Naesen is ziek. In de selectie van AG2R La Mondiale wordt Vandenbergh vervangen door Clément Venturini.

Door Joost Marynissen & Bram Vandecapelle
AANGERADEN
Meest recent