Dublin heeft er een trekpleister bij voor muziekliefhebbers

© Isopix

In Dublin kunnen muziekliefhebbers een bezienswaardigheid aan hun vakantielijstje toevoegen. De Ierse hoofdstad opent immers de deuren van de Windmill Lane Recording Studios, waar onder andere David Bowie, The Rolling Stones en Lady Gaga hits opnamen.

vwh

Brian Masterson en James Morris openden in 1978 de deuren van Windmill Lane in Dublin. De originele studiogebouwen waren bedekt met graffiti, aangebracht door U2-fans van over de hele wereld. Veel artiesten namen er werk op, gaande van Kate Bush, The Rolling Stones, The Cranberries en de Spice Girls tot de jongere popsterren Lady Gaga, Ed Sheeran en Hozier.

De stijgende populariteit leidde ertoe dat de studio in 1990 verhuisde naar een groter gebouw in een art-decostijl aan Ringsend Road. Dat wordt nu opengesteld voor vakantiegangers met een hart voor muziek. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor een tour, die inzicht geeft in de creatie en productie van beroemde albums die er de voorbije veertig jaar zijn opgenomen. Ze mogen ook het opname- en productieproces van muziek volgen.

“Het is geweldig om de reactie van bezoekers te zien wanneer ze achter deze iconische deuren komen en leren over de lange geschiedenis. Er zijn hier zoveel albums opgenomen waarmee bezoekers zijn opgegroeid, alsook liedjes waar hun kinderen en kleinkinderen mee opgroeien. Het is een bijzondere ervaring”, zegt Naomi Moore, directrice van de opnamestudio.

Zomaar even binnenspringen gaat niet. Online reserveren is verplicht omdat Windmill Lane nog steeds een operationele opnamestudio is. Volwassenen, ouder dan 16, betalen 22 euro. Bezoekers jonger dan 15 jaar kunnen een ticket kopen voor 15 euro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten