Actrice Dorien Reynaert ruilt ‘De buurtpolitie’-uniform in voor gastrol in ‘Familie’

© VTM

Nieuw in Familie, maar niet voor de VTM-kijker: actrice Dorien Reynaert (30) is vanaf maandag te zien als Alex, een jonge vrouw die voor veel spanning gaat zorgen in de reeks.

tove

Vijf jaar lang heeft Reynaert de rol van Femke van Acker in De buurtpolitie vertolkt. Nu heeft ze een langere gastrol in Familie te pakken, waarvoor ze enkele maanden op de set stond. Alex, een jonge vrouw, komt toevallig in het leven van de familie Van den Bossche. Ze heeft scherpe kantjes, veel pit en ongewone trekjes. Alex is de motor van enkele grote nieuwe verhaallijnen, die zelfs na haar exit nog lang blijven sluimeren.

“Ik heb veel scènes gedraaid met Erika Van Tielen (Amélie) en Yanni Bourguignon (Cédric)”, zegt ze. “Maar ook Sandrine André (Véronique) en Peter (Gunther De Baetselier) kruisen mijn pad.” Reynaert noemt de rol ‘een stap vooruit’. “In De buurtpolitie moest ik steeds in hetzelfde uniformpje opdraven en werden de personages niet uitgediept. Alex is iemand die een turbulente jeugd achter de rug heeft en nu haar leven op het juiste spoor wil krijgen. Het is een rol waarin ik veel meer mijn tanden kon zetten.” Ook de manier van werken is anders. “Bij De buurtpolitie kwamen we aan en werd er meteen opgenomen. Nu gingen er eerst repetities aan vooraf, wat het resultaat verbeterde.”

Haar onverwachte exit bij De buurtpolitie is inmiddels verwerkt. “Ik was destijds niet in paniek, omdat ik andere inkomsten heb (ze heeft een eventbureau met haar man en geeft hydrotherapie aan honden, nvdr.). Ik was wel misnoegd over de manier waarop dat ontslag is gegaan. De ploeg moest zich vrijhouden voor opnames, en een week voor de start werd meegedeeld dat ze gingen samenwerken met andere mensen. Ik vond dat heftig.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook