Medekopmannen Lampaert en Jungels over de tactiek van Deceuninck - Quick Step: “We zijn met zeven renners gelijk voor de wet”

© Photo News

Bij CCC is het duidelijk: met Greg Van Avermaet en Matteo Trentin hebben ze twee afmakers. Al de rest rijdt in dienst. Bij Lotto-Soudal zijn dat Tim Wellens en Philippe Gilbert. Bij Deceuninck – Quick Step is dat helemaal niet duidelijk. Met zeven staan ze zaterdag aan de start in Gent en onderweg wordt uitgemaakt wiens kaart getrokken wordt.“ De twee pijlers van de ploeg zijn Iljo Keisse en Tim Declercq”, doet Luxemburger Bob Jungels er een schep bovenop.

Hugo Coorevits

Medekopman Yves Lampaert gaf donderdagavond in hotel Shamrock in Tielt toe dat ze “wel niet dé uitgesproken kopman hebben zoals in de tijd van Tom Boonen”. “Dat was voor deze Omloop nu Mathieu van der Poel, maar die rijdt door ziekte niet mee.”

Lampaert: “Is Alaphilippe slechter dan Gilbert? Neen toch”

“Het is altijd een beetje puzzelen. Toch denk ik dat we sterker in de breedte zijn dan vorig jaar”, stelt de West-Vlaming. “Asgreen is beter geworden. Sénéchal is beter. Zelf hoop ik een tikje beter te zijn dan vorig jaar. Met de Ronde van Vlaanderen komt daar nog Julian Alaphilippe bij. Is hij slechter dan Gilbert? Ik denk het niet hé. Maar je mist nu eenmaal altijd je kopman van vroeger. Hadden we nu nog Tom Boonen en Niki Terpstra en Philippe Gilbert in de ploeg…”

© Photo News

“Asgreen staat volgens mij nu al op gelijke hoogte met Stybar, Jungels en ikzelf. Dat zijn er dus al vier. Dan hebben we nog onze midden-midden, Florian Sénéchal. De Fransman zit nu in de positie waarin ik zo lang koerste. Pas op hé, zit hij in de juiste ontsnapping, klop hem maar aan de meet hé! Da’s nog zo simpel niet. Dan hebben we met Iljo Keisse en Tim Declercq nog twee tanks mee. Ik praat niet graag over kopmannen. We zijn alle zeven gelijk voor de wet. Neem dat Declercq zaterdag kan winnen, dan zouden we allemaal héél content zijn. Voor hem en de ploeg.”

Jungels: “Een jaarlijks weerkerend luxeprobleem”

Luxemburger Bob Jungels heeft het over een luxeprobleem waarmee Deceuninck – Quick Step heel graag worstelt in het seizoen van de kasseiklassiekers. “Voor elke wedstrijd hebben we drie tot vijf kandidaat-winnaars. We zijn minstens even sterk als vorig jaar. Stybar was vorig jaar twee keer winnaar, in de Omloop Het Nieuwsblad en in de E3 BinckBank Classic, maar Tom, Niki en Phil waren toch nog van een ander kaliber. De grote sterkte van deze ploeg is dat we bereid zijn voor elkaar door het vuur te gaan en dat iedereen zich aan elke situatie aanpast. Zie vorig jaar toen Gilbert eerlijk meedeelde dat hij niet goed genoeg was in de Ronde van Vlaanderen. Wie had vorig jaar durven denken dat we in de finale van ‘Vlaanderen’ voluit de kaart zouden trekken van Kasper Asgreen? De kopman van Deceuninck – Quick-Step wordt onder de koers zelf gemaakt. We hebben jongens die van ver kunnen vertrekken, die het in de sprint kunnen afmaken. Er is geen enkele andere ploeg die zoveel kandidaten heeft. Het is ergens logisch dat ze ons ook beginnen te kopiëren. CCC heeft met Van Avermaet en Trentin twee sterke coureurs, maar de vraag is of ze de wedstrijd in handen zullen nemen of niet. Meestal wordt naar ons gekeken en dat doen we soms automatisch. Maar ook dat geeft courage en zin om de koers te winnen. Koste wat kost”, aldus de Luxemburger die hoopt tegen de Ronde van Vlaanderen dezelfde benen te hebben als in Kuurne-Brussel-Kuurne van vorig jaar.

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten