Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

28/02/2020 - Wegwielrennen
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Mathieu van der Poel. Photo News

Griep doet Van der Poel afzeggen voor Omloop Het Nieuwsblad

Dylan van Baarle, Stijn Vandenbergh, Sacha Modolo en topfavoriet Mathieu van der Poel. Het regende gisteren afzeggingen voor de Omloop Het Nieuwsblad door ziekte. “Bij Mathieu werd in de nacht van woensdag op donderdag koorts en een grieperig gevoel vastgesteld, waardoor dit weekend koersen niet opportuun is”, zegt Philip Roodhooft, algemeen manager van Alpecin-Fenix.

“Ik hoop dat als het weer het toelaat nog één lange duurtraining te doen en verder wil ik vooral goed herstellen”, zei Mathieu van der Poel zondag na zijn tijdrit in de Ronde van de Algarve. De kopman van Alpecin-Fenix klaagde toen ook al een beetje over wat slijmen, maar niemand die daar van wakker lag. “Quasi elke renner heeft in deze periode van het jaar wel last van een hoestje”, duidt ploegmanager Philip Roodhooft.

Veel herstellen zat er niet in, want Van der Poel werd zieker en zieker. Roodhooft: “Woensdagavond begon Mathieu hoge koorts aan te maken. Donderdag bleek dat hij griep heeft. Het is jammer voor Mathieu, onze ploeg en de wielerliefhebber. In de Algarve bleek zijn conditie al veel beter dan verwacht, dus we hadden stiekem toch iets verwacht van zijn eerste deelname aan de Omloop Het Nieuwsblad, maar in zo’n omstandigheden is het niet aangewezen om te koersen.” Of Van der Poel maandag al voldoende hersteld zal zijn om zoals gepland het parcours van de Ronde van Vlaanderen te verkennen, is nog onzeker.

Naast Van der Poel moest Alpecin-Fenix nog wat vervangingen doorvoeren. Ook Sacha Modolo is ziek en Oscar Riesebeek geblesseerd. De kopman in de Omloop Het Nieuwsblad wordt nu Dries De Bondt, in Kuurne rekent Alpecin-Fenix op Tim Merlier. Ook Dylan van Baarle (Ineos) en Stijn Vandenbergh (AG2R-La Mondiale) rijden het openingsweekend niet door een bronchitis.