Abonnee worden? Kies je leesformule

28/02/2020 - Wegwielrennen
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

 BELGA

Pogacar wint, Campenaerts verbaast dankzij vetpercentage van 5,3%

Tadej Pogacar won de tweede aankomst op de Jebel Hafeet in de UAE Tour. De Sloveen maakt daarmee zijn foutje goed van de eerste beklimming op dinsdag, toen hij lag te slapen en finaal meer dan een minuut na Adam Yates bovenkwam. Ditmaal was het Alexey Lutsenko die lag te slapen. In de sprint juichte hij te vroeg, waardoor Pogacar kon profiteren. Het is al de vierde seizoenszege voor de kopman van UAE.

Een dikke minuut na Pogacar was Victor Campenaerts de beste Belg in de uitslag. De tijdrijder van NTT plukt duidelijk de vruchten van zijn hoogtestage van zes weken in Namibië, want hij klimt beter dan ooit. De Antwerpenaar volgde de beste klimmers tot op vijf km van de streep en kwam binnen in een groepje met Wout Poels. “Ik had eigenlijk nog op beter gehoopt. Ik wou eigenlijk in de top tien eindigen, maar dat bleek net te hoog gegrepen.”

Dat Campenaerts plots zo goed klimt heeft veel te maken met zijn gewicht. Na de hoogtestage staat hij zeer mager. “Mijn vetpercentage is momenteel 5,3 procent. Dat is mijn absolute minimum om hormonaal toch nog deftig te kunnen functioneren. Ik heb mezelf bewust zo scherp gezet omdat ik wil scoren in Parijs-Nice. Tegen dan moet mijn vetpercentage opnieuw gestegen zijn naar zes procent, wat mij ideaal lijkt om een gooi te kunnen doen naar de zege in de tijdrit van 15 kilometer”, aldus Campenaerts.

AANGERADEN