Op dit moment geen hinder meer door stiptheidsacties op Brussels Airport

© BELGA

De politievakbonden organiseerden vrijdag voor de laatste keer stiptheidsacties op Brussels Airport uit protest tegen onder meer het personeelsgebrek. Dat leverde in de voormiddag wachttijden op tot meer dan een uur, maar op dit moment zijn er geen acties meer, laat de luchthaven weten.

Het protest van de politiebonden heeft exact een week geduurd. De bonden protesteerden tegen het gebrek aan personeel en defecte apparatuur bij de luchthavenpolitie. De stiptheidsacties waren vooral te voelen aan de paspoortcontroles, waar passagiers voor buiten de Schengenzone langer moesten aanschuiven.

Ook vrijdagvoormiddag was er nog hinder, voornamelijk tussen 8 en 11 uur. Reizigers moesten een halfuur tot op de piek zelfs meer dan een uur geduld uitoefenen aan de paspoortcontrole, zegt de woordvoerster van Brussels Airport, Ihsane Chioua Lekhli. Ook op de belangrijkste invalsweg naar de luchthaven, de A201, waren er vrijdagochtend acties, maar daar moesten mensen niet langer dan 5 à 10 minuten aanschuiven.

Op dit moment is er geen hinder meer, klinkt het. Sinds de late voormiddag zijn de stiptheidsacties gestopt. De politievakbonden concentreerden hun acties de voorbije dagen ook al op de voormiddag, omdat de meeste reizigers dan vertrekken.

De vakbonden kondigden woensdag aan dat ze het protest na vandaag stopzetten, om het overleg met de minister van Binnenlandse Zaken alle kansen te geven.

LEES OOK

Nu in het nieuws