Corona-chaos of niet: ploegmakkers Stuyven vieren samen zege in Omloop Het Nieuwsblad

Het hotel in Abu Dhabi waar het peloton van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten verblijft is weer in lockdown. Maar dat laten de gestrande renners van Trek-Segafredo alvast niet aan hun hart komen. Zij vierden de zege van Jasper Stuyven in de Omloop Het Nieuwsblad samen in een hotelkamer.

De zeven renners en entourage van Trek-Segafredo zitten nog steeds vast in het hotel in Abu Dhabi waar het volledige peloton van de wielerwedstrijd verblijft nadat twee Italiaanse stafleden besmet raakten met het virus. De renners van het Amerikaanse team keken samen naar de wedstrijd en zagen hun maatje Jasper Stuyven naar de zege sprinten.

Drie teams opnieuw getest

Cofidis, Gazprom en Groupama-FDJ moeten intussen opnieuw een coronotest ondergaan van het departement Volksgezondheid. De drie teams liggen op dezelfde verdieping.

De rest van het peloton zou intussen naar huis mogen, al werd dat nog niet bevestigd door de ploegen of renners. De autoriteiten in Dubai zijn alvast bijzonder op hun hoede. Abu Dhabi is immers een kruispunt voor het luchtverkeer in het Midden-Oosten.

Zaterdag werd bekend dat geen van de 167 geteste renners besmet was met het virus. Omdat er nog meer testen verwacht worden, bleven de renners voorlopig in quarantaine.

De laatste twee etappes van de wielerkoers werden door de sportautoriteiten van Abu Dhabi geschrapt.

Door Laurens Van Heuverswijn, hco
AANGERADEN