Clarke houdt Barguil en Nibali van zege

© AFP

De 33-jarige Australiër Simon Clarke (EF Pro Cycling) heeft zondag de Drôme Classic gewonnen, een Franse eendagswedstrijd voor de Pro Series. Hij hield in een sprint met drie Frans kampioen Warren Barguil en de Italiaan Vincenzo Nibali van winst.

Laurens Van Heuverswijn

In tegenstelling tot de Faun-Ardèche Classic van zaterdag, afgewerkt in dezelfde regio, zong de vroege vlucht het deze keer niet uit tot de aankomst. Franck Bonnamour en Pier André Côté, de twee sterkste renners in een vlucht van drie, verzamelden een maximumvoorsprong van om en bij de acht minuten. Maar ze werden in de heuvelachtige slotfase gegrepen door het kopwerk van de ploegmaats van Romain Bardet, Julian Alaphilippe, Vincenzo Nibali en Guillaume Martin.

Alaphilippe reed een attente finale, maar kwam uiteindelijk toch tekort door het beukwerk van vooral Nibali. Die zorgde in natte omstandigheden voor de beslissing en reed weg met Barguil en Clarke, maar na een koers van 203 kilometer was het de ervaren Australiër die in aankomstplaats Livron-sur-Drôme erin slaagde om na twee tweede plaatsen eerder dit seizoen zijn eerste zege van 2020 te boeken. Hij is op het palmares van de Drôme Classic de opvolger van de Fransman Alexis Vuillermoz.

Alaphilippe sloot daags na zijn opgave in de uitgeregende Faun-Ardèche Classic af als zeventiende, Bardet werd dertiende. Er finishten geen Belgen in de top 20.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten