REACTIES. Winnaar Kasper Asgreen zag af in Kuurne-Brussel-Kuurne: “Ik had zo veel pijn aan mijn benen, maar gelukkig hield ik stand”

© Photo News

Kasper Asgreen (25) schenkt Deceuninck - Quick-Step zijn tweede opeenvolgende zege in Kuurne-Brussel-Kuurne. De Deen kwam solo aan in de straten van Kuurne. Voor Asgreen is het de grootste zege uit zijn carrière. Giacomo Nizzolo (31) werd voor NTT tweede, Aleksander Kristoff (32) van UAE derde. “Ik ben heel blij met deze overwinning. Ik wist pas op 300 meter van de streep dat ik zou winnen”, aldus de hardrijder.

Tjorven Messiaen

Winnaar Kasper Asgreen:

Kasper Asgreen is heel tevreden met zijn overwinning. Toch was hij lange tijd niet overtuigd dat hij de zege zou pakken. “Toen het stilviel op 30 kilometer van de streep, besloot ik aan te vallen. Doordat de wegen erg smal waren, slaagde ik erin een mooie kloof te slaan. Hoewel mijn voorsprong op een bepaald moment rond de veertig seconden was, had ik er toch maar vanaf 300 meter van de streep echt vertrouwen in”, vertelt de Deen, “Naar het einde toe kwam het peloton echt dicht en ik had zo veel pijn aan mijn benen.”

Aanvankelijk konden vroege vluchters Boris Vallée en Roy Jans nog aanpikken bij Asgreen, maar op 9 kilometer van de meet ging hij er toch alleen vandoor. “Hoewel het me veel krachten kostte, wilde ik van Jans af, aangezien hij niet overnam. Logisch, want hij reed een hele dag in de aanval en zijn kopman Tim Merlier zat in de achtervolgende groep”, legt de winnaar uit.

“Ook om Vallée eraf te rijden, moest ik diep gaan. Ik kende hem niet en weet niet hoe snel hij is aan de meet. Het leek me dus veiliger om solo aan te komen. Al begon ik wel te twijfelen toen ik alleen kwam te zitten. Maar gelukkig hield ik stand en pak ik deze mooie overwinning”, concludeert Asgreen.

Na een tweede plaats in de Ronde Van Vlaanderen van vorig jaar, is het voor Asgreen zijn eerste zege in het Vlaamse voorjaar.

© Photo News

Giacomo Nizzolo (2de):

De Italiaan van NTT Pro Cycling Team kan leven met zijn tweede plaats. “De spurt winnen voor de tweede plaats is altijd een beetje zuur, maar ik ben wel tevreden. Gisteren reed ik niet omdat het team de Omloop Het Nieuwsblad iets te zwaar vond voor mij. Ze wilden me sparen, want hier vond ik een parcours dat iets meer bij mijn capaciteiten paste”, vertelt Nizzolo

Ondanks zijn tweede plaats, was de ontgoocheling niet al te groot bij de Italiaan. “De sterkste heeft gewonnen. Asgreen is een steengoede renner en hij leverde een fantastische prestatie”, is hij vol lof over de winnaar.

Alexander Kristoff (3de):

Ook Alexander Kristoff was tevreden met zijn podiumplaats: “Ik ben vooral opgelucht dat ik veel beter voor de dag kwam dan gisteren. Toen had ik problemen met mijn zadel, maar was ik ook gewoon echt slecht. Vandaag was het veel beter en het is leuk dat het goede gevoel resulteert in een derde plaats.”

Ondanks dat de wind vanop de kop kwam, zette Kristoff zijn spurt vroeg in. “Het was een rare spurtvoorbereiding. Deceuninck - Quick-Step deed de lead-out voor Fabio Jakobsen. Blijkbaar waren ze niet helemaal zeker dat Asgreen het zou volhouden. Maar op het moment dat ze zagen dat hij zou winnen, hielden ze de benen stil. Omdat ik op dat moment ingesloten dreigde te geraken, besloot ik aan te zetten op 250 meter van de streep. Nizzolo kwam wel nog over mij, maar met een derde plaats kan ik zeker tevreden zijn”, aldus de Noor van UAE.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten