Modellen lopen op het water bij Balenciaga

Foto: Isopix

Hoe maak je de wereld duidelijk dat het water ons bijna letterlijk aan de lippen zal komen te staan door de klimaatopwarming? Demna Gvasalia, creatief directeur bij Balenciaga, zette de catwalk en de eerste rijen letterlijk onder water tijdens de modeshow in Parijs.

De show van Balenciaga tijdens de modeweek in Parijs was behoorlijk apocalyptisch. Zo kleurde de hemel er bloedrood en moesten de modellen en toeschouwers op de eerste rijen zich een weg door het water banen. Ontwerper Demna Gvasalia maakte op die manier een krachtig statement rond de klimaatsverandering en de stijgende zeespiegel die onze planeet bedreigt.

Voor de modellen was het in elk geval geen pretje. Terwijl sommigen nog op waterdichte sokken mochten lopen, moesten anderen met hoge hakken aan door het water ploeteren. Boven hun hoofden hingen enorme schermen waar projecties van inferno’s, het wassende water en zwermen kraaien te zien waren.

Dat enge effect werd nog eens vergroot door de collectie er te zien was. Vooral de hoge schouderpartijen zetten dat nog eens extra in de verf. Dankzij het zwart en heel wat leder, lange jassen en futuristische zonnebrillen waren ook referenties naar ‘The Matrix’ niet veraf.

Door flb
Meest recent