Belgische supermarkten nemen maatregelen voor coronavirus: voortaan geen ‘proevertjes’ meer

Foto: Bart Dewaele

Ook de Belgische supermarkten nemen maatregelen voor het coronavirus. Zo zal je bij Albert Heijn, Delhaize en Colruyt voorlopig geen proefschaaltjes meer vinden. “We willen het zekere voor het onzekere nemen. Koffie en wijn zal je bij ons wel nog vinden, maar chips of bijvoorbeeld kaasblokjes niet meer. Dat vinden we gezien de omstandigheden toch beter. Achteraf zullen we dat opnieuw opstarten”, zegt Hanne Poppe van Colruyt.

Supermarkten zien ook dat Belgen stilletjes aan enkele producten aan het inslaan zijn. “Het is niet zo dat mensen speciaal naar de winkel komen om hun kar vol te laden. Echt hamsteren kunnen we het niet noemen, maar ze nemen hier en daar wel een pakje extra koffie of rijst mee”, zegt Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize.

Bij Carrefour zagen ze wel een enorme meerverkoop van handgels, met een stijging van 300 procent. De supermarkten verzekeren allemaal dat er geen problemen zijn bij bevoorrading of levering, en dat alle producten voldoende beschikbaar zullen zijn in de winkel.

bekijk ook

UITGELEGD. Wat is het coronavirus?

UITGELEGD. Helpt een mondmasker tegen het coronavirus?

“Worstcasescenario voor België: 850.000 besmettingen en 50.000 coronadoden. We moeten er alles aan doen om het virus in te dijken”

Door sgg
AANGERADEN