Het frietkotmysterie van Ravels: amper 14.987 inwoners en toch opent frituur nummer dertien er de deuren
Erina Bijns opent donderdag in Ravels Frituur Den Dijk ofwel ‘frietkot nummer dertien’ — © EMA
Eén frietkot per 2.500 à 3.000 inwoners. Dat is volgens de frituristenbond de gouden regel om een leefbare zaak te hebben. Maar in het Kempense Ravels trekken ze zich daar niets van aan. Donderdag opent frituur nummer dertien voor nog geen 15.000 inwoners. “Dat is ongeveer één op duizend en een klets”, zegt Bernard Lefèvre, voorzitter van de frituristenbond Navefri. “Hoe overleven die uitbaters? Zijn ze daar in Ravels zo gek van frietjes?”
Chris Snick en Eddy Meulemans
Beste van Plus
Lees ook
Zij openen straks vol overtuiging hun eigen vegan frituren “mét bouletten, stoofvlees en curryworsten”
Welk vleesje is het gezondst en hoe krijg je die geur weg? Met deze tips smaakt dat pakje friet van de frituur volgende keer nóg beter
GETEST. Paprikafrietjes en frietjes met satékruiden. Een nieuwe Belgische hype of een grote flop?
Je bent flink wat geld kwijt: zoveel betaal je straks voor een frietje en pintje op de festivalwei