‘Fietsengooier’ Gianni Moscon moet uitleg geven aan leiding Ineos, maar uitsluiting en boete voldoende voor UCI

Gianni Moscon moet zich opnieuw bij de teamleiding van Ineos verantwoorden voor zijn agressief gedrag van zondag waarvoor hij door de UCI-wedstrijdjury uit Kuurne-Brussel-Kuurne wordt gegooid. Gisteravond was het nog niet duidelijk of zijn actie van zondag (een fiets naar Debusschere gegooid en ostentatief in beeld zijn rugnummers aftrekkend, red) ook gevolgen heeft binnen de ploeg waar hij einde 2020 sowieso einde contract is.

hc

De teamleiding zelf wou gisteren ook niets meer kwijt dan dat ze proberen dat de 25-jarige recidivist in de toekomst wél gemanierd blijft indien hij in een situatie verzeild raakt die hem niet aanstaat.

In principe blijft het voor de Italiaanse boerenzoon bij de uitsluiting van zondag en de 500 Zwitserse frank (470 euro) want de UCI-wedstrijdjury onder voorzitterschap van de Oostenrijker Peter Stuppacher stuurde geen dossier door naar de disciplinaire commissie van de Internationale Wielerunie (UCI). Die kan ook autonoom oordelen of ze Moscon nog wil zien, maar dat leek gisteren niet aan de orde.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten