CLUBNIEUWS. Anderlecht kan ‘man van 23 miljoen’ deze zomer al kopen, spelers beslisten mee over ontslag Van Wijk

© Photo News

Het ontslag van Dennis van Wijk zindert nog na bij KV Oostende. Bij Anderlecht beraden ze zich over de toekomst van Marko Pjaca, de flankaanvaller die gehuurd wordt van Juventus maar die het deze zomer al kan kopen. Uw clubnieuws van de dag.

ANDERLECHT. Akkoord over aankoopoptie Pjaca

Anderlecht kan Marko Pjaca (24), de flankaanvaller die gehuurd wordt van Juventus, deze zomer al kopen. Tot nu toe werd altijd gecommuniceerd dat Pjaca geleend wordt voor een half jaar met een optie op een extra jaar, maar Italiaanse bronnen bevestigen ons dat er ook een akkoord is over een aankoopoptie. Juve betaalde in 2016 nog 23 miljoen voor Pjaca, maar de transferprijs voor RSCA zou erg redelijk zijn. Na twee grote knieblessures – gescheurde kruisbanden – heeft de Kroaat nog maar weinig toekomst in Turijn.

Maar om in Brussel te blijven moet Pjaca wel eerst trainer Frank Vercauteren en speler-manager Vincent Kompany overtuigen van zijn meerwaarde. Vooral de coach is op dit moment eerder sceptisch. Zaterdag in Beveren wisselde hij Pjaca na een uur en het zou niet onlogisch zijn als Doku en Amuzu volgende week de flanken bevolken tegen Zulte Waregem. Zelfs toen Pjaca opviel en scoorde tegen Eupen benadrukte Vercauteren dat “er nog veel werkpunten waren”. Ook in Play-off 2 zal de finalist van het WK 2018 geen cadeaus krijgen.

Joveljic neemt goal van Vlap af

De Pro League heeft beslist: Michel Vlap scoorde tegen Waasland-Beveren niet twee keer, maar één keer voor Anderlecht. Bij zijn eerste treffer werd de bal nog onbewust en lichtjes aangeraakt door Dejan Joveljic, waardoor de Serviër het doelpunt krijgt toegewezen. Dat hij misschien buitenspel stond, speelt geen rol, want de VAR werkte niet door technische problemen. Zo is Vlap zijn titel van clubtopschutter met acht doelpunten kwijt. Hij deelt die eer nu met Chadli, die 7 goals heeft.(jug)

KV OOSTENDE. Spelers beslissen mee over ontslag Van Wijk

KV Oostende ontsloeg gisteren zijn trainer Dennis van Wijk (57), die pas zestig dagen in dienst was. Op twee speeldagen voor het einde verkeert de kustclub in degradatienood na een reeks van 4 op 21, maar het boterde ook echt niet meer tussen de spelersgroep en de coach. Een groot deel van de ploeg vond de aanpak van Van Wijk overdreven hard en toen voorzitter Frank Dierckens bij de spelers polste wat hij moest doen, was het trainersontslag een feit. Sportief directeur Guy Ghysel was het daar niet mee eens en stapte zelf op.

Als opvolgers worden nu vooral beloftentrainer Kurt Bataille, maar ook ex-coach Adnan Custovic naar voren geschoven. Wie het ook wordt, de spelers moeten in de resterende matchen tegen Genk en Cercle bewijzen dat ze KVO de juiste beslissing deden nemen. Eén opluchting: zelfs bij een degradatie naar 1B gaat de overname door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Pacific Media Group gewoon door.

Akpala mogelijk terug tegen Genk

Akpala keert dit weekend misschien terug in de selectie. De aanvaller is al een poos out met een blessure aan de adductoren. Supporters die zaterdag de verplaatsing naar Antwerp maakten, krijgen een gratis duoticket voor de match tegen Genk. Ook alle leden van supportersfederatie Kustboys krijgen elk een gratis duoticket voor zaterdag op vertoon van hun lidkaart. (jug, jve)

ANTWERP. Blessure Gano valt nog mee

De schade valt mee voor Zinho Gano. De spits van Antwerp viel vorige vrijdag uit op training, maar na de eerste onderzoeken is de verwachting dat zijn knieblessure hem maar enkele weken aan de kant houdt. Afwachten of hij tijdig klaar kan raken voor de bekerfinale.(dvd, dige)

WAASLAND-BEVEREN. Dierckx, Wiegel en Agyepong terug

Goed nieuws voor trainer Dirk Geeraerd. Vandaag sluiten Andreas Wiegel (ziek) en Tuur Dierckx in principe weer aan op training. Het duo moest dit weekend nog verstek geven. Agyepong verloor dan weer een tand tegen Anderlecht. De aanvaller ging al langs bij de tandarts. Hij verliet zaterdag bovendien het veld met last aan de hamstrings, maar zou vandaag aansluiten.(whb)

KV MECHELEN. Scan Van Damme pas vandaag

De spelers genoten gisteren van een vrije dag. De scan van de rug van Van Damme werd uitgesteld naar vandaag. De middenvelder blesseerde zich tegen STVV aan de onderrug. Drie dagen later was de pijn al fel verminderd, maar stappen ging nog altijd moeilijk. Een scan moet duidelijk maken of de ontknoping van de reguliere competitie al dan niet op de helling komt te staan.(thst)

.

LEES OOK