Abonnee worden? Kies je leesformule

04/03/2020 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Hacker stal peperdure tickets van piloten

Een Mechelse hacker die de wereld rondvloog met gestolen vliegtuigtickets, riskeert nu een forse rekening te krijgen van Brussels Airlines. Kevin D. (25) is een getalenteerd computergenie, maar hij stond deze week al voor de derde keer voor de rechter. Eind 2016 ontdekten fraudejagers van Brussels Airlines dat een buitenstaander verschillende keren tickets bemachtigde die eigenlijk voor het personeel bestemd waren. Bijvoorbeeld piloten die een vliegtuig naar een bestemming brengen, maar dan als passagier naar huis reizen.

Kevin D. kraakte een platform waar 200 luchtvaartmaatschappijen zulke tickets onder elkaar ruilden. Hij bemachtigde drie tickets van 5.300 euro het stuk, waarmee hij met twee vrienden naar New York reisde.

Omdat hij al eerder veroordeeld werd voor gelijkaardige reizen, vraagt het parket nu geen straf. De luchtvaartmaatschappij wil zo’n 20.000 euro van de hacker.

Volgens zijn advocaat heeft Kevin D. zijn leven gebeterd. Hij werkt als IT’er bij een groot bedrijf, en hij is er in de running voor een belangrijk job. (tdk, cel)

AANGERADEN
Meest recent