Gaviria mogelijk slachtoffer coronavirus, quarantaine in Abu Dhabi duurt nog tot 14 maart

Fernando Gaviria zit nog steeds vast in de Verenigde Arabische Emiraten.

Fernando Gaviria zit nog steeds vast in de Verenigde Arabische Emiraten. © BELGA

Een officiële bevestiging van zijn ploeg is er nog niet, maar alles wijst erop dat Fernando Gaviria getroffen werd door het coronavirus. Volgens de toonaangevende krant La Gazzetta dello Sport is hij een van de zes mensen uit de UAE Tour die het virus heeft opgelopen.

Guillaume Maebe

Twee Russen, twee Italianen, een Duitser en een Colombiaan: ziedaar de nationaliteiten van de zes mensen die in de UAE Tour positief getest hebben op het coronavirus. Op die laatste nationaliteit plakt de Gazzetta dello Sport nu een naam: Fernando Gaviria. De sprinter van UAE Team Emirates is de enige Colombiaanse renner die nog in quarantaine in Abu Dhabi verblijft.

LEES OOK. Het quarantaine-dagboek van Victor Campenaerts in het corona-hotel van de UAE Tour: “Ik voelde mij zoals E.T.”

Een officiële bevestiging is er nog niet, maar in Colombia zelf maakt men zich alvast zorgen om Gaviria. “Wij kunnen niet met hem praten”, verklaarden vader Hernando en zus Juliana in de Colombiaanse krant El Tiempo. “Wij hebben geen informatie, we weten van niets.” Ook voor de familie is het dus wachten op meer nieuws van het lokale Ministerie van Volksgezondheid.

Vast tot 14 maart

De renners en stafleden die nog vast zitten in Abu Dhabi worden overigens nog tot 14 maart in quarantaine gehouden. “UCI-voorzitter David Lappartient heeft ons dat meegedeeld”, meldt Groupama-FDJ, een ploeg die op dit moment nog met twaalf mensen in Abu Dhabi verblijft. “Alle tests die zijn uitgevoerd op onze mensen bleken wel negatief te zijn.” Voor renners zoals Arnaud Démare hypothekeert de quarantaine het volledige voorjaar. De Franse sprinter wou op 21 maart in Milaan - San Remo top zijn, maar dat wordt moeilijk nu hij al zes dagen op rij niet heeft kunnen trainen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten