Bekaert heeft weinig last van coronavirus: Chinese productie verloopt ‘vrij normaal’

© Photo News

Bekaert lijkt weinig last te hebben van het coronavirus. De Chinese fabrieken van de staaldraadfabrikant zijn op 10 februari heropgestart en momenteel zijn de activiteitsniveaus vrij normaal en loopt de toeleveringsketen tamelijk vlot, zegt het bedrijf in een persbericht over zijn jaarcijfers.

Arthur De Meyer

Bekaert draaide vorig jaar 4,3 miljard euro omzet, ongeveer stabiel tegenover 2018. De onderliggende ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) kwam 10 procent hoger uit op 468 miljoen euro. Het dividend blijft onveranderd op 70 eurocent per aandeel.

Vorig jaar nam Bekaert maatregelen en die beginnen de winstgevendheid te verbeteren, zegt het bedrijf. “Dit maakt ons veerkrachtiger ten aanzien van kortetermijnonzekerheden en zal ons helpen verdere vooruitgang te boeken in het behalen van onze doelstelling van 7 procent onderliggende ebit-marge”, luidt het. Vorig jaar bedroeg die ebit-marge (winst voor interesten en belastingen) op de omzet 5,6 procent.

Het West-Vlaamse bedrijf geeft wel toe dat de zichtbaarheid op de eventuele impact van het coronavirus in de komende maanden beperkt is.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten