Tom Boonen blijft mysterieus doen over comeback: “Als het ooit gebeurt, dan zal het nu moeten zijn”

Zou het echt spelen? Nadat Tom Boonen afgelopen weekend in onze weekendbijlage NU al geen duidelijke nee had geantwoord op de vraag of hij in navolging van Kim Clijsters een comeback ambieerde, spuide hij woensdagochtend bij Studio Brussel nog wat meer mist. “Als het moet gebeuren, zal het nu moeten zijn.”

In oktober wordt hij er al 40, Tom Boonen. En dat zet hem aan het denken. In de rand van de voorstelling van zijn nieuwe tv-programma Tom fietst, filosofeerde de gewezen wereldkampioen op Studio Brussel over een comeback in de koers. “Als ik het ooit één keer moet doen, dan zal het nu wel moeten zijn”, vertelde Boonen. “En daarmee heb ik niets gezegd, toch? Ik vraag het me gewoon af omdat ik eind dit jaar 40 word.”

LEES OOK.Kimback triggert Tom Boonen: “Als Kim Clijsters kan terugkeren, waarom ik dan niet? Maar waarom ik wel?”

In onze weekendbijlage NU verwees Boonen afgelopen weekend al naar hoe de comeback van Kim Clijsters hem aanzette tot denken. “Dat ze opnieuw tennist, begrijp ik zeer goed”, klonk het. “Heel goed zelfs. En eerlijk gezegd: het triggert me. Als zij kan terugkeren, waarom ik dan niet? Maar meteen denk ik: waarom in godsnaam wél?”

Zijn vijfde kassei staat al klaar...

In Roubaix zijn ze alvast klaar voor een comeback: Les Amis de Paris-Roubaix zetten alvast een foto op Twitter met Boonen als absolute recordhouder met vijf kasseien: “Wij zijn klaar.”

Momenteel deelt Boonen het record van vier zeges in de Hel van het Noorden met ene Roger De Vlaeminck.

Door Guillaume Maebe
AANGERADEN