Louis Vuitton maakt indruk met tweehonderdkoppig koor

Het Franse modehuis Louis Vuitton mocht dinsdagavond de modeweek in Parijs uitzwaaien en deed dat met een indrukwekkende modeshow. De modellen liepen er op de gezangen van een tweehonderdkoppig koor dat in oude kostuums gekleed was.

flb

Creatief directeur Nicolas Ghesquière mocht in het Louvre de Paris Fashion Week afsluiten en deed dat in stijl. Achter de modellen en de catwalk bevond zich een groot balkon waarop tweehonderd barokke zangers waren geposteerd, allen uitgedost in kostuums die dateren uit de periode van de vijftiende eeuw tot 1950. De ontwerper werkte daarvoor samen met Milena Canonero. Zij was de vaste kostuumontwerper van regisseur Stanley Kubrick en won meerdere Oscars voor haar werk.

Ghesquière wou op die manier een clash creëren tussen de nieuwe creaties uit het heden op de catwalk en diegene op de achtergrond uit het verleden. En het heden ziet er in de wereld van de ontwerper best eclectisch uit, want hij stuurde modellen de arena in met bolero’s van stierenvechters, overalls en motorpakken. Hoe het ook zij, Louis Vuitton maakte indruk op de laatste dag van de modeweek en tekende voor een spectaculaire afsluiter.

Lees ook