RCS-baas Mauro Vegni vreest afgelasting Italiaanse wedstrijden maar wil nieuwe datum op de kalender

Foto: Photo News

In een gesprek met de gespecialiseerde website Tuttobici meldt Mauro Vegni, grote baas van organisator RCS, dat hij vreest voor een afgelasting van zijn wedstrijden Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. Tegelijk lanceert hij de vraag aan de UCI om op zoek te gaan naar een nieuwe datum voor zijn wedstrijden.

Mauro Vegni beleeft niet meteen de makkelijkste dagen. Amper terug uit Abu Dhabi waar hij de UAE Tour twee dagen vroeger zag eindigen dan gepland, wordt hij geconfronteerd met een nog grotere dreiging: de afgelasting van zijn paradepaardjes Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo. “We staan aan de vooravond van drie grote afspraken”, vertelt Vegni. “En zoals we eerder deze week hebben aangegeven, willen we graag dat de wedstrijden plaatsvinden. Maar ik vrees voor mijn wedstrijden. De informatie die onze richting uitkomt, is duidelijk. De bevindingen van het wetenschappelijk comité laten weinig manoeuvreerruimte. Als de regering de aanbevelingen volgt, zullen we verplicht zijn onze wedstrijd te annuleren.”

Maar Vegni wil dit kalenderjaar toch zijn wedstrijden organiseren. “We hebben de intentie om samen met de Internationale Wielerunie UCI nieuwe datums voor onze wedstrijden te zoeken. Anders zouden we onze wedstrijden kunnen kwijtspelen en dat willen we niet.”

Vrij vertaald: een annulatie van de wedstrijden zou het economische einde van RCS kunnen betekenen.

Door gvdl
AANGERADEN