Jean Paul Gaultier maakt naam van zijn opvolger bekend

Gigi Hadid tijdens de laatste modeshow van Jean Paul Gaultier op 22 januari. © ISOPIX

Jean Paul Gaultier maakte in januari bekend dat hij zou stoppen als ontwerper. De haute-coutureshow op 22 januari in Parijs zou zijn laatste zijn. Nu heeft hij aangekondigd dat Chitose Abe van cultlabel Sacai hem zal opvolgen.

flb

De haute-couturelijn van Jean Paul Gaultier blijft bestaan, ook al zal de 67-jarige ontwerper zelf niet meer bij de collecties betrokken zijn. Hij laat voortaan het ontwerpen aan anderen over en kondigde nu aan dat de eerste die aan de beurt zal komen Chitose Abe wordt. Na haar zullen nog enkele gastontwerpers volgen.

“Ik ben blij dat dit concept nu werkelijkheid zal worden met Chitose Abe van Sacai als de eerste gastontwerper. Ik bewonder haar werk, we hebben creatief veel dingen gemeen en een vergelijkbare visie op mode. Ik ben blij dat ik haar de volledige vrijheid kan geven”, zegt Gaultier in een mededeling aan WWD.

Sacai, het Japanse modehuis dat in 1999 door Abe werd opgericht, staat bekend voor zijn vele samenwerkingen met onder andere Nike, Birkenstock, Beats by Dr. Dre, Uggs en The North Face.”Ik ben al lang een bewonderaar van de unieke visie op vrouwelijkheid van Jean Paul”, zegt ze in een reactie. “Het is een hele eer om als eerste ontwerper die betrokken is bij dit project zijn huis te mogen bewaken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook