Geraardsbergen blijft ook de komende drie jaar aankomstplaats van de BinckBank Tour

Bron © BELGA

Laurens De Plus kroonde zich vorig jaar tot eindwinnaar van de rondewedstrijd. Foto: BELGA

Geraardsbergen blijft tot en met 2022 aankomstplaats van de BinckBank Tour. De Belgisch-Nederlandse WorldTour-rittenkoers eindigt dit jaar op 6 september op de Vesten in de Oost-Vlaamse stad.

In de BinckBank Tour kunnen traditioneel de klassieke eendagsrenners een gooi doen naar de eindzege. Met een slotrit in de Vlaamse Ardennen met apotheose in Geraardsbergen krijgen de kasseispecialisten en punchers een uitgelezen kans om een slotakkoord te plaatsen. De aankomst in Geraardsbergen is inmiddels voor de BinckBank Tour een klassieker, dit jaar al voor de negende keer. De Vesten zijn opnieuw het decor voor de slotrit in een etappe waarin ook passages over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg op het menu staan.

Start op 31 augustus

“Met deze samenwerking sluiten we aan bij een van onze doelstellingen om herkenbare locaties uit het wielrennen op te nemen in onze etappes”, zegt koersdirecteur Rob Discart van het organiserende Golazo. “Met de Muur als dé mythische plek van het wielrennen in Vlaanderen zijn we uiteraard heel verheugd.” De BinckBank Tour begint dit jaar op 31 augustus met een rit die start en eindigt in het Friese Dokkum.

AANGERADEN
Meest recent