Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule

GETEST. Onze redactrice leert van Italiaanse grootmoeders hoe je de perfecte pasta maakt

Kookboek op de rooster

GETEST. Onze redactrice leert van Italiaanse grootmoeders hoe je de perfecte pasta maakt

Aan mijn grootmoeder is geen grote chef verloren gegaan, maar haar soep was de beste die ik ooit heb gegeten, de gebakken appels op de Leuvense stoof geurden door het hele huis en haar warme rimpelige handen gaven de beste knuffels. Je zag haar nooit zonder bloemetjesschort, behalve op zondag na het middageten waar de hele familie aan tafel zat. Zo’n oma dus, eentje uit de duizend. De Italiaanse nonne zien er precies zo uit in het boek Pasta grannies. Zij delen hun keukengeheimen en tonen hoe je de beste pastagerechten op tafel kunt zetten.

Van het hoge noorden tot de hiel van Italië, de acht nonne (intussen beschouw ik ze zo’n beetje als mijn eigen oma’s) tonen hoe je de liefde voor goede ingrediënten en je familie kunt doorsluizen naar ...