‘Jacques en zijn Meester’ van Kundera in Landegem

Regisseur Kurt De Schepper stelde het stuk voor in Up To Date op Radio Tequila. Foto: Roland Aerssens

Deinze / Nevele - Feniks+ speelt ‘Jacques en zijn Meester’ van Milan Kundera in zaal De Klaproos in Landegem. Kurt De Schepper regisseert de toneelversie van deze humoristische antiroman, die wordt verteld aan de hand van passionele en wraakzuchtige liefdesverhalen. De première is op vrijdagavond 6 maart.

Onderweg naar een onbekende bestemming wenst Jacques, een fatalistische knecht, zijn liefdesleven uit de doeken doen. Hij wordt echter continu onderbroken door zijn meester, die klaarblijkelijk een sterk gelijkaardig romance heeft meegemaakt. Voeg daar nog eens een herbergierster aan toe die Jacques en zijn meester ontmoeten en die kennelijk ook graag haar zegje wilt doen over haar liefdesverhaal, en het hek is helemaal van de dam. De verhalen lopen al snel door elkaar en het is nog moeilijk te achterhalen wat nu de werkelijkheid is en wat verzonnen is. Jacques en zijn Meester zwerven verder rond tussen hun verleden en hun heden, tussen de realiteit en fictie.

LTV Feniks

LTV Feniks brengt jaarlijks twee of drie producties, door en voor jongeren en volwassen. Al sedert 1990 doen zij jaar in jaar uit wat zij graag doen en dat is toneel maken. Toneel spelen betekent voor de leden vreugde, uitdaging, frustratie, ontspanning, nervositeit, sfeer, enthousiasme, knokken, vloeken, blij-zijn, opluchting, persoonlijke grenzen verleggen, empathie, plankenkoorts,... Dat betekent ook samenwerken met een toffe ploeg, mensen die samen één doel hebben: een spektakel brengen dat de mensen boeit.

Feniks telt drie afdelingen: Jong Feniks van 12 tot 18 jaar, Feniks+ van 18 tot 25 jaar en Feniks Volwassenen. ‘Jacques en zijn Meester’ wordt gebracht door Feniks+.

Praktisch

Wanneer: vrijdagen 6 en 13 maart, zaterdagen 7 en 14 maart 2020, telkens om 20 u.

Waar: De Klaproos, Stationsstraat 20, 9850 Landegem

Toegang: €9. Reserveren kan via www.ltvfeniks.be/reserveren of info@ltvfeniks.be.

 

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN
Meest recent