Officieel: Strade Bianche gaat niet door, organisatie wil nieuwe datum

© AFP

Geen Strade Bianche deze zaterdag. Dat heeft organisator RCS aan alle deelnemende ploegen gemeld. Door het coronavirus ligt een groot deel van Italië al plat. RCS is wel van plan om bij de UCI een nieuwe datum voor haar koers aan te vragen.

Guy Van den Langenbergh

“Tot 3 april vinden er alleen sportevenementen achter gesloten deuren plaats”, liet de Italiaanse regering donderdag al weten. Het was de officieuze doodsteek voor de Strade Bianche, maar op officieel bericht van de organisatie zelf was het wachten tot donderdagmiddag. Toen kregen de ploegen de beslissende mail van organistor RCS: geen Strade, zowel bij de dames als bij de heren. “Jammer genoeg is na overleg met de lokale overheid beslist dat de wedstrijd niet doorgaat. Onze excuses voor het ongemak, maar met alle vertrouwen voor uw begrip”, luidt het in de boodschap die de ploegen kregen.

LEES OOK. OVERZICHT. Dit doen de ploegen nu de Strade Bianche niet doorgaat.

Later verklaarde RCS nog dat het wel op zoek gaat naar een alternatieve datum voor de Strade Bianche, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. “Via de Italiaanse wielerbond zullen we bij de UCI een verzoek indienen om de editie 2020 op een nieuwe datum te laten doorgaan.”

Ook andere koersen op de helling

De Strade is niet de enige koers die de komende weken in Italië verreden zou worden: GP Industria & Artigianato (8 maart), Popolarissima (15 maart), Tirreno-Adriatico (11-17 maart), Milaan-Sanremo (21 maart), Trofeo Alfredo Binda (22 maart, vrouwen), Settimana Internazionale Coppe e Bartali (25-29 maart) en de Ronde van Sicilië (1-4 april). De kans dat die koersen doorgaan, is minimaal.

LEES OOK. Belgische koersorganisatoren hebben geen verzekering afgesloten tegen mogelijke afgelasting door coronavirus: “Dat nu nog doen is onbetaalbaar”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten