Tijdelijke herstelling moet veiligheid voor fietsers in Berlarij verbeteren

Heel wat klinkers liggen er slecht bij. Foto: Chris Van Rompaey

Lier -

De stad Lier gaat tijdens de paasvakantie het wegdek in de Berlarij tijdelijk herstellen. De definitieve heraanleg staat gepland in het voorjaar 2021.

“Het wegdek in de Berlarij bevindt zich in een erg slechte staat. We hebben de meest risicovolle locaties in kaart gebracht en die laten we, in afwachting van de definitieve heraanleg, nu herstellen. Dit doen we door de klinkerverharding in de verschillende zones te vervangen door nieuwe betonstraatstenen. Deze nieuwe straatlaag zorgt opnieuw voor een vlakke rijbaan. Het gaat om lokale herstellingen op plekken waar het wegdek gevaar kan opleveren voor weggebruikers, in het bijzonder voor fietsers”, zegt schepen van Openbare Ruimte Bert Wollants (N-VA).

“We voeren deze werkzaamheden uit in eigen beheer tijdens de paasvakantie, tussen 5 en 18 april. De herstelling van het wegdek duurt één werkweek. Het verkeer leiden we om via de Leuvensevest en Arthur Vanderpoortenlaan om aan te sluiten op de Berlaarsestraat.”

De definitieve heraanleg van de Berlarij is voorzien aansluitend op de heraanleg van de Ros Beiaardstraat. Die heraanleg start nog dit jaar. Na voltooiing van deze werkzaamheden, gepland in het voorjaar 2021, start de heraanleg van de Berlarij.

Door CVR
AANGERADEN
Meest recent