Strade Bianche afgelast? Dan rijdt Michal Kwiatkowski volledige koers maar zelf, aan 32 km/u gemiddeld

Strade Bianche afgelast zaterdag? Geen probleem voor Michal Kwiatkowski. De Pool van Team INEOS reed donderdag dan maar in zijn eentje het hele parcours af.

Werner Bourlez

Michal Kwiatkowski zag het zaterdag wel zitten voor de Strade Bianche. De race over de Italiaanse onverharde wegen is een van zijn favoriete wedstrijden, hij won die trouwens al twee keer: in 2017 en in 2014. Het was dan ook een domper dat de wedstrijd door het coronavirus zaterdag niet doorgaat.

Geen nood: de 29-jarige Pool van Team INEOS reed donderdag dan maar in zijn eentje het hele parcours af. Hij legde de 186,73 km af in 5 uur 52 minuten en 3 seconden. Aan een gemiddelde snelheid van 31,8 km/uur. Hij kon wel geen KOM’s (King of Mountain-records) verbreken maar zo’n gemiddelde op gravelwegen en met meer dan 3.500 hoogtemeters een indrukwekkende prestatie.

Kwiatkowski heeft wel nog even tijd om in zijn eentje parcours van wedstrijden te rijden, want zijn ploeg Team INEOS rijdt wegens het coronavirus en ook door het overlijden van ploegleider Nicolas Portal geen wedstrijden meer tot 23 maart.

LEES OOK

Nu in het nieuws