Waar rijden de toppers of wie rijdt helemaal niet? Tadej Pogacar lijkt grootste slachtoffer van coronavirus

Iedereen keek uit naar Tadej Pogacar in 2020 maar het Sloveense toptalent zit nog tot 14 maart in quarantaine en ziet zijn hele voorbereiding in rook opgaan Foto: Photo News

Chaos troef in het peloton. Ploegen schrappen hun deelnames aan Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice dat het een lieve lust is. Wie rijdt waar of helemaal niet? Wij zochten het uit voor de belangrijkste renners van het ogenblik.

LEES OOK. OVERZICHT. Dit doen ploegen nu Strade Bianche niet doorgaat

Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step) De Fransman is voorzien voor Parijs-Nice en wijzigt zijn programma niet.

Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) Hij staat op de lijst voor Tirreno-Adriatico en zolang die wedstrijd niet geannuleerd is, blijft dat zo.

Yves Lampaert (Deceuninck - Quick-Step) Hij is voorzien voor Parijs-Nice en wijzigt zijn programma niet

Zdenek Stybar (Deceuninck - Quick-Step) Hij stond op de lijst voor Tirreno-Adriatico maar door de onzekerheid omtrent die wedstrijd is hij overgeplaatst naar Parijs-Nice.

Kasper Asgreen (Deceuninck - Quick-Step) Hij stond op de lijst voor Tirreno-Adriatico maar door de onzekerheid omtrent die wedstrijd is hij overgeplaatst naar Parijs-Nice.

Greg Van Avermaet (Team CCC) Door de beslissing van het team om zowel Tirreno als Parijs-Nice niet te rijden, blijft hij zonder competitie. Een alternatief moet nog worden uitgewerkt.

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad is voorzien voor Parijs-Nice en wijzigt zijn programma niet.

Mads Pedersen (Trek Segafredo) De wereldkampioen is voorzien voor Parijs-Nice en wijzigt zijn programma niet.

Peter Sagan (Bora - hansgrohe) De Slovaak stond op de lijst voor Tirreno-Adriatico maar hij maakte gewoon de switch naar Parijs-Nice.

Wout van Aert (Jumbo-Visma) Als Jumbo-Visma start in Parijs-Nice, wat nog niet zeker is, is de kans groot dat Van Aert van de partij zal zijn.

Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) Hij was voorzien voor Tirreno-Adriatico maar is veiligheidshalve overgezet naar de kern voor Parijs-Nice.

Tim Wellens (Lotto-Soudal) Hij was voorzien voor Parijs-Nice maar is niet 100% en werd uit de selectie gelaten.

Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) Hij is voorzien voor Parijs-Nice en wijzigt zijn programma niet.

Dylan Teuns (Bahrain-McLaren) Hij is voorzien voor Parijs-Nice en wijzigt zijn programma niet.

Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) Hij is voorzien voor Parijs-Nice en wijzigt zijn programma niet.

Victor Campenaerts (NTT) De werelduurrecordhouder is voorzien voor Parijs-Nice en wijzigt zijn programma niet.

Tiesj Benoot (Team Sunweb) Was voorzien voor Tirreno-Adriatico maar Team Sunweb past voor de Italiaanse wedstrijden. Over zijn programma wordt vandaag beslist.

Tadej Pogacar (Team UAE) Het Sloveense toptalent zou Parijs-Nice rijden maar zit tot 14 maart in quarantaine in Abu Dhabi.

Egan Bernal (Team Ineos) De titelverdediger zou Parijs-Nice rijden maar Team Ineos heeft besloten niet te koersen tot en met 22 maart.

Chris Froome (Team Ineos) Hij is na de UAE Tour voorzien voor Ronde van Catalonië. Die wedstrijd start op 23 maart, de dag dat Ineos ‘herbegint’.

Alejandro Valverde (Movistar) Hij is na UAE Tour voorzien voor Ronde van Catalonië. Hij wijzigt zijn programma niet.

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) De Sloveen is voorzien voor Parijs-Nice. Hij wijzigt zijn programma niet.

Tom Dumoulin (Jumbo-Visma) Zijn competitiedebuut is pas voorzien voor de Ronde van Catalonië. Hij wijzigt zijn programma niet.

AANGERADEN
Meest recent