Geen Belgen bij kandidaten voor Koningin Elisabethwedstrijd voor piano

Bron © BELGA

Archiefbeeld Foto: Photo News

De organisatie van de Koningin Elisabethwedstrijd heeft donderdag de namen van de kandidaten voor de wedstrijd van dit jaar voor piano bekendgemaakt. De 74 jonge pianisten, uit alle hoeken van de wereld maar niet uit België, zakken in mei naar Brussel af. Onder hen zijn luidens een mededeling van de organisatie zestien vrouwen en 58 mannen, van negentien verschillende nationaliteiten.

Van 4 mei tot 30 mei krijgen de kandidaten in Flagey en het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel de aandacht van een jury van twaalf internationaal gerenommeerde muzikanten onder het voorzitterschap van Gilles Ledure.

De Koningin Elisabethwedstrijd gaf de twee verplichte werken voor de pianowedstrijd in opdracht aan twee Franse componisten. Pierre Jodlowski schreef het stuk voor de halve finale, Bruno Mantovani het werk dat de twaalf finalisten in het Paleis voor Schone Kunsten zullen uitvoeren met het Brussels Philharmonic onder leiding van Stéphane Denève.

Er zijn nog tickets voor de eerste ronde en de laureatenconcerten beschikbaar. De halve finale en de finale zijn bijna uitverkocht. Alle ticketinformatie en meer over de wedstrijd is te vinden op www.koninginelisabethwedstrijd.be.

Door jvh
AANGERADEN