Chrissy Teigen: “Ik dronk te veel en kampte met een postnatale depressie”

Bron © Glamour

Foto: Photo News

Het mag voormalig topmodel Chrissy Teigen (34) dan wel voor de wind gaan, toch heeft de vrouw van John Legend in het leven geen cadeaus gekregen. “Ik heb heel hard moeten werken voor mijn carrière en dat ging gepaard met moeilijke momenten”, zegt Teigen in een interview met Glamour.

Wie de Amerikaanse volgt op sociale media, weet dat Teigen geen blad voor de mond neemt. Zo deelt ze de voor- en nadelen van het moederschap met haar miljoenen volgers, afgewisseld met foto’s van zichzelf zonder dat er Photoshop aan te pas kwam. Maar recent sprak ze ook openlijk over haar carrière en de strijd die ze daarvoor heeft gevoerd. “Acht jaar lang ging ik na elke maaltijd op de weegschaal staan”, zegt Teigen. “Toen ik beviel van ons dochtertje Luna probeerde ik minder obsessief bezig te zijn met mijn gewicht maar het was pas na de geboorte van onze zoon Miles dat ik het nieuwe cijfer op de weegschaal kon aanvaarden.”

Chrissy Teigen: “Ik dronk te veel en kampte met een postnatale depressie”
Foto: Photo News

Maar zelfs na al die jaren heeft Teigen het nog af en toe moeilijk met haar ‘nieuwe’ lichaam. “Als ik onder de douche sta en mezelf bekijk, denk ik af en toe: die kinderen toch. Maar ik probeer er minder aandacht aan te besteden. Ik ben al op genoeg andere dingen kwaad, ik wil mijn lichaam niet toevoegen aan dat lijstje.”

Paniekaanvallen

Maar niet alleen haar lichaamsgewicht vormde een tijdlang een probleem voor Teigen. Ook haar mentale gezondheid kende hoogtes en laagtes. “Als kind vond ik het lastig om mezelf te zijn en op de middelbare school ging dat samen met paniekaanvallen. Ik wist niet wat ik wilde doen met mijn leven en dus zocht ik verschillende therapeuten op.” Maar de bezoekjes brachten geen soelaas en na haar eerste zwangerschap kampte het model met een postnatale depressie. “Drie maanden na de geboorte van Luna gaf ik toe dat ik mij niet gelukkig voelde. Ik haatte mezelf.” En ook de verwijten van buitenaf bleven niet uit. “Mensen zeiden dat ik mij aanstelde en dat ik mij moest schamen voor mijn gedrag. Ik werd zelfs beschuldigd van verwaarlozing.”

Uiteindelijk kwam Teigen erbovenop maar ze herviel bij de geboorte van haar zoon. “Ik dronk toen te veel. Water werd wijn en ik besefte zelfs niet dat het verkeerd was.” Intussen gaat het weer beter met het model, ondanks dat ze af en toe een moeilijk moment heeft. “Ik heb het verleden een plaatsje kunnen geven en als ik toch even een dipje heb, dan kan ik rekenen op de steun van John.”

Door lla
AANGERADEN